a

Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Svetujemo vam, da pred uporabo naše spletne trgovine in nakupom preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.mojamalasobica.si, pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Pogoji poslovanja so veljavni od 1. aprila 2020.

Podjetje SI STARS d.o.o., si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja na spletni strani www.mojamalasobica.si kadarkoli, brez predhodnega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete pogoje poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Moja mala sobica

Osnovni podatki o ponudniku


SI STARS d.o.o., Zadobrovška 96, 1260 Ljubljana-Polje, Slovenija

TRR: SI56 0400 1005 0430 774 (Nova KBM)

Davčni zavezanec: DA

Davčna številka: SI29339898

SKD: G47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu
Podjetje je registrirano pri okrožnem sodišču v Ljubljani

E-mail: info@mojamalasobica.si

Telefonska številka: +386 31 685 395


Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.mojamalasobica.si, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina Moja mala sobica je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje SI STARS d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja našo spletno trgovino, torej kupec. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Naročanje

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki, količine in cene, ki jih je kupec izbral. O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na e-mail naslov info@mojamalasobica.si, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.

Lastnosti artiklov

Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov (predvsem glede možnega barvnega odstopanja). Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine (tekstovnega ali slikovnega materiala).

Cene

Vse cene na spletni strani www.mojamalasobica.si so v evrih in vsebujejo DDV, razen če je na spletni strani izrecno napisano drugače. Znižana cena je znižana redna cena, po kateri se prodaja predstavljeni izdelek za določen ali nedoločen čas. Cene izdelkov ne vsebujejo stroškov dostave.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V nasprotnem primeru si podjetje SI STARS d.o.o si prislužuje pravico odstopa od kupoprodajne pogodbe ter stranki vrne plačano kupnino.

SI STARS d.o.o. ne odgovarja za morebitne slovnične, tipkarske ali druge napake v povezavi s ceno artiklov. V primeru morebitnih napak, bo stranka obveščena. V kolikor pa sami opazite kakršnokoli napako pa vas prosimo, da nas o tem obvestite. Z največjim veseljem bomo napako odpravili.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi in se lahko med seboj razlikujejo.

Popusti in kuponi se med seboj ne seštevajo, razen v primeru, ko je navedeno drugače!

Načini plačila

V spletni trgovini www.mojamalasobica.si omogočamo plačilo na tri načine in sicer:

- Plačilo po povzetju z gotovino ali kreditno kartico ob prevzemu (cena dostave 3,40 EUR)

Plačilo po povzetju je plačilo z gotovino ali plačilno kartico ob prevzemu paketa. V primeru plačila z gotovino ob prevzemu, dostavljalcu (GLS) izročite gotovino in dostavljalec bo za vas opravil plačilo. Dostavljalec ne zaračunava provizije za plačilo.

- Plačilo po predračunu oziroma nakazilo na TRR (cena dostave 3,40 EUR) - Pri naročilu nad 40 EUR in plačilu po predračunu je poštnina brezplačna.

V primeru plačila po predračunu, boste ob nakupu prejeli obvestilo z vsemi ustreznimi podatki za izvedbo nakazila. Dokler ne prejmete elektronskega sporočila z vsemi podatki o nakupu, kupnine ne nakazujte. Rok plačila predračuna je pet (5) dni. Po poteku roka za plačilo, ponudnik več ne jamči rezervacije za naročene izdelke.

- Plačilo s PayPal-om ali plačilo s kreditnimi karticami preko PayPal spletnega sistema, ki omogoča varno plačevanje s kreditnimi karticami (Mastercard, Visa, Maestro). Kupcu za uporabo kreditnih kartic ni potrebno ustvariti svojega PayPal uporabniškega računa. Plačilni sistem PayPal pa velja za enega najbolj varnih plačilnih sistemov na svetu.

- Osebni prevzem

samo po predhodnem dogovoru na info@mojamalasobica.si ali +386 31 685 395 na našem naslovu. Plačilo je v tem primeru možno le po predračunu.

Podjetje SI STARS d.o.o. si pridržuje pravico, da pri večjih vrednostih naročila od kupca zahteva plačilo blaga pred odpremo.

Odgovornosti kupca

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih (8) dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Varnost nakupa

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Odprema blaga

Vsi artikli v spletni trgovini Moja mala sobica imajo podatek o dobavljivosti. Podatki o dobavljivosti veljajo za delovne dni. Kljub konstanemu preverjanju in usklajevanju zaloge se lahko zgodi, da določenega izdelka ni na zalogi, v tem primeru vas bomo nemudoma obvestili o dobavljivosti izdelka.

Dostava znotraj Slovenije

Izdelke na zalogi pošiljamo VSAK DELOVNI DAN (izjeme: bolniška odsotnost, nega ali dopust). Dostavo za spletno trgovino mojamalasobica.si opravlja GLS.

Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno od enega do štiri dni. V kolikor bo rok dostave daljši, vas bomo o tem obvestili v naslednjih 48-ih urah.

Če je blago na zalogi, se odpremi najkasneje v dveh (2) delovnih dneh od dneva plačila predračuna oz. od dneva plačila preko Paypala oz. od oddaje naročila v primeru plačila po povzetju.

V primeru, da izdelka ni na zalogi, se rok dobave podaljša, podatki o dobavljivosti so prikazani v opisu vsakega artikla oziroma vas o tem obvestimo naknadno na vaš elektronski naslov.

V kolikor se vam mudi, vpišite to v opombe (ali nam pišite na info@mojamalasobica.si) in poskrbeli bomo, da bodo kupljeni izdelki najkasneje v dveh dneh pri vas.

Cena poštnine z dostavno službo GLS znaša 3,40 EUR (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila). Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za izdano blago in jih poravnate skupaj z zneskom naročila.

Za nakupe nad 40 EUR je dostava brezplačna. Ne pozabite jo označit v zaključku nakupa (v košarici).

Dostava v tujino

Če je blago na zalogi, se odpremi najkasneje v dveh delovnih dneh od dneva plačila preko Paypala oz. plačila s plačilnimi karticami. V primeru, da izdelka ni na zalogi, se rok dobave podaljša, o čemer ponudnik obvesti uporabnika v roku dveh delovnih dni.

Mednarodni dobavni rok za artikle na zalogi je običajno 2-10 delovnih dni. V primeru, da izdelka ni na zalogi, se rok dobave podaljša, podatki o dobavljivosti so prikazani v opisu vsakega artikla.

Dobavni rok je lahko daljši v državah s carinsko upravo.

Država

Znesek dostave


Hrvaška

6,90 EUR

Avstrija, Nemčija, Luksemburg, Nizozemska, Belgija

10 EUR


Danska

12 EUR


Madžarska, Francija, Poljska, Češka, Slovaška, Velika Britanija, Litva, Monako

15 EUR


Romunija, Španija, Švedska, Estonija,  Latvija, Finska, Portugalska, Grčija, Bolgarija

30 EUR

Naročila

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Po oddaji naročila kupec preko elektronske pošte oziroma v paketu prejme pogodbo (račun).

Zavrnitev naročila
Mojamalasobica.si si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V primeru, da je kupec že nakazal vso kupnino po predračunu, mu le to vključno s stroški dostave, nakažemo naslednji dan.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Moja mala sobica. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu spletne trgovine ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti (darila, popusti). Vsaka koda je časovno omejena, izkoristiti pa se mora v predvidenem roku, sicer je neveljavna.

Kode za popust se NE seštevajo, razen v kolikor je to navedeno drugače in NE veljajo na izdelke v akciji, razen če je tako določeno.

Mojamalasobica.si zagotavlja 100% varen nakup, pravico do odstopa ter vračilo blaga.


Vračilo blaga in pravica do odstopa od nakupa

Potrošnik ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na e-mail info@mojamalasobica.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Povratna pošiljka vrnjenega izdelka mora biti oddana v roku nadaljnjih 30 dni od oddanega sporočila na sedež podjetja SI STARS d.o.o., Zadobrovška cesta 96, 1260 Ljubljana-Polje. Neposreden strošek vračila blaga predstavlja edini strošek kupca v zvezi z odstopom od pogodbe. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o nameravanem vračilu. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk.

Izdelek, ki ga potrošnik vrača, mora biti nerabljen, nepoškodovan, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Blago ne sme biti nošeno, prano ali kakorkoli prirejeno osebnim potrebam. V kolikor je blago poškodovano, umazano, brez originalne embalaže ali so vidni sledovi uporabe (v notranjosti ali zunanjosti artikla), si ponudnik pridržuje pravico, da vračilo zavrne.

Po prejemu blaga (v kolikor ustreza napisanemu v zgornjem odstavku) skladno z zakonom (najkasneje v 15 dneh po prejemu vrnjenega izdelka) kupcu vrnemo kupnino. Ob vračilu mora kupec posredovati ponudniku tudi račun, osebne podatke ter TRR kamor želi, da se izvrši plačilo. Ponudnik ni dolžan vrniti stroškov, ki so nastali kupcu zaradi pošiljanja. Potrošnik se lahko odloči tudi za zamenjavo in izbere drug izdelek, a mora o tem obvestiti ponudnika hkrati z vračilom blaga.

Izdelkov, narejenih po meri, po želji kupca, ni mogoče vrniti ali zamenjati, ravno tako ni mogoče vrniti personaliziranih lutk (tisk z imenom otroka)!

Preklic naročila

Oddano naročilo lahko uporabnik brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o odpremi blaga. Preklic naročila je možno izvesti le na info@mojamalasobica.si ali 031 685 395. Ob preklicu mora uporabnik obvezno navesti naslednje podatke:

  • številka naročila,

  • ime in priimek kupca,

  • naslov kupca.

Poškodovana, uničena ali izgubljena pošiljka